Blije gezichten tijdens eerste kennismaking C3 Living en Discushof

Tussen de Vaarten in Almere Stad is binnenkort twee nieuwbouwprojecten met in totaal 84 sociale huurwoningen rijker. Vorige week konden de bewoners voor het eerst hun appartement in om de maten op te meten en kennis te maken met hun toekomstige buren. Dat leverde naast veel blije gezichten ook meteen de eerste Whatsapp-groepjes op.

Het was beide dagen mooi weer en woningcorporatie de Alliantie had voor de gelegenheid een ijscokar geregeld. Dat viel in de smaak bij de nieuwe huurders, net als de woningen.

Ontroerd
De meeste bewoners kunnen niet wachten tot het zover is. Dat geldt ook voor Jolanda en Hennie Veldhuis die hun inmiddels te grote eengezinswoning verruilen voor een appartement aan de Discuslaan. “Geweldig, ik raak er helemaal ontroerd van, zo fijn voelt het”, zegt Jolanda als ze voor het eerst in haar woonkamer staat. Discushof wordt een goede mix van jong en oud; zowel starters als doorstromers vinden hier een nieuw thuis. “In de woningen bij de entrees en op de hoeken wonen straks senioren met het idee dat zij de ogen en oren van het nieuwe wijkje worden”, licht gebiedsontwikkelaar Jolanda Niessen van de Alliantie toe. “Wat het project bijzonder maakt, is dat de woningen gebouwd zijn rondom een binnenterrein zodat bewoners makkelijk met elkaar in contact komen.”

Foto Jolanda en Hennie Veldhuis - DIscushof

 

Starters
De 44 woningen van C3 Living blijven vijftien jaar staan en zijn bestemd voor starters in de leeftijd van 22 tot 27 jaar. Het zijn kleine appartementen van dertig vierkante meter die vooraf in de fabriek zijn gebouwd. Ze zijn all-electric, energiezuinig en aangesloten op zonnepanelen. De verwarming is aan het plafond bevestigd om ruimte te besparen. Voor de bewoners van C3 Living is het inrichten nog best een uitdaging. Delaysa Rosales ziet zichzelf er al wonen en kijkt uit naar de gezellige barbecues met haar buren in de gezamenlijke tuin. Haar moeder lacht: “Van mij hoefde ze de deur niet uit hoor, maar het is ook wel goed. Ik vind het leuk dat ze hier kan wonen, het ziet eruit als een fijne plek.”

Foto Delaysa Rosales en haar moeder - C3 Living

Nieuwbouw
De Alliantie leverde eerder deze zomer al 108 sociale huurwoningen op in Almere Haven, Poort en Stad. “Dat betekent dat de teller met C3 Living en Discushof op 192 komt te staan. Zo vaak hebben we dit jaar al woningzoekenden in Almere blij gemaakt met een betaalbaar huis. Daar komen de 31 woningen van het project Pygmalion nog bij”, zegt Jolanda Niessen trots. De Alliantie bouwt voor verschillende doelgroepen, zoals senioren en starters. Daarnaast wordt een deel van de woningen verhuurd aan zorgpartijen. Zo heeft de Alliantie samen met InteraktContour een leegstaand schoolgebouw omgebouwd tot appartementen voor mensen met een niet aangeboren hersenletsel.