Communicatiekracht gezocht

We hebben je nodig!

HBVA Amsterdam zoekt (amateur) journalisten, schrijvers, fotografen, filmers, Facebookers, bloggers, Twitteraars, communicatiespecialisten, Instagrammers, interviewers en (web)redacteuren.

Voor onze nieuw op te richten werkgroep communicatie zoeken we enthousiaste leden die HBVA Amsterdam een gezicht willen geven naar buiten. Die informatie en nieuwtjes willen maken en delen. Vind jij dat HBVA Amsterdam te weinig nieuwsbrieven uitgeeft, meer Amsterdams nieuws op de website zou mogen zetten en/of wel iets aan sociale media zou mogen doen: meld je aan!

Wat zoeken we?

We willen een werkgroep starten van gemotiveerde mensen die:

  • veel interesse hebben in communicatie
  • (een beetje) ervaring hebben met communicatie (schrijven of filmen)
  • interesse hebben in volkshuisvesting

 

Wat bieden we?

De mogelijkheid om je in te zetten voor een mooie vereniging: HBVA Amsterdam. En een mooie kans om (nog) meer communicatie-ervaring op te doen. Bij HBVA Amsterdam kun je publiceren onder deskundige begeleiding! Daarnaast bieden we je veel gezelligheid, koffie, thee en af en toe een feestje.

Wil jij nieuws zoeken, stukjes schrijven, interviewtjes doen, foto’s
maken, eindredactie, Facebook-posts maken, reportages schrijven, bijeenkomsten filmen en monteren of enquêtes uitvoeren?

Wat gaat de werkgroep doen?

We gaan de hele externe communicatie van HBVA Amsterdam aanpassen! We starten met kijken wat er is en wat er moet komen. Als we dat duidelijk hebben, gaan we aan de slag met het maken van ‘content’. Iedereen krijgt uitvoerende taken die bij hem of haar passen. Denk aan nieuws zoeken, stukjes schrijven, interviewtjes doen, foto’s maken, eindredactie, Facebook-posts maken, reportages schrijven, bijeenkomsten filmen en monteren, enquêtes uitvoeren enzovoort. Langzaam maar zeker groeien we uit tot een huurdersvereniging met een geweldige en interactieve communicatie.

Hoeveel tijd gaat het kosten?

Dat ligt een beetje aan je eigen invuling. Het wordt een gezellige en productieve werkgroep, die door een professionele communicatieadviseur wordt geleid. We komen ongeveer maandelijks samen voor een vergadering bij HBVA Amsterdam (adres: Westmallepad 8, 1066 PP Amsterdam). Naast de bijeenkomsten verwachten we dat je je zo’n 4 tot 8 uur per maand inzet. Zo kun je ervoor zorgen dat je elke maand iets maakt en publiceert.

Een communicatieadviseur?

Pleuni Koopman zal de werkgroep leiden. Zij is adviseur voor huurderskoepels vanuit Stichting !Woon. Hiervoor werkte ze twintig jaar als communicatieprofessional en journalist. De laatste tien jaar werkte ze voor de grote landelijke vereniging voor bewonersinitiatieven: LSA. Met haar ervaring en haar passie voor het bundelen van bewonerskracht en kennis verwacht ze van deze werkgroep een succes te maken.
Zij wordt in deze werkgroep geholpen door Petra Mars. Zij werkt voor !Woon en is al jaren de administratieve en organisatorische kracht voor HBVA Amsterdam.

Wanneer starten we?

We willen nog voor de zomer een mooi groepje mensen bij elkaar hebben. Na de zomervakantie gaan we echt van start.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden: meld je aan! Stuur een mailtje met cv naar amsterdam@hbva.nu (het liefst voor 1 juli). Dan nemen we contact met je op en volgt er een gesprek met Pleuni en Petra. We hopen de eerste gesprekken te voeren op 5 juli.