Wijzigingen in de regeling Van Hoog naar Laag

De verhuisregeling Van Hoog naar Laag wijzigt per 1 juli 2021.

Wat houdt deze regeling in?
Huurt u een sociale huurwoning in de gemeente Amsterdam op de tweede etage of hoger en bent u 65 jaar of ouder? Dan kunt u voorrang krijgen op een woning in uw stadsdeel die makkelijker voor u bereikbaar is. Dat kan zijn op de begane grond, 1e etage of een woning met een lift.

Wat verandert er?
Als u voor de verhuisregeling in aanmerking wilt komen, dan moet u deze bij uw eigen woningcorporatie in Amsterdam aanvragen. Een medewerker legt de verhuisregeling Van Hoog naar Laag als voorrang vast in uw inschrijving bij WoningNet Stadsregio Amsterdam.

Wat zijn de voorwaarden van regeling Van Hoog naar Laag?

  • U bent 65 jaar of ouder;
  • U laat na verhuizing een zelfstandige sociale huurwoning van een deelnemende corporatie achter in de gemeente Amsterdam;
  • Uw huidige woning ligt op de tweede etage of hoger en is niet bereikbaar met een lift. Of uw huidige woning heeft twee trappen. Ook een trap in de woning telt mee, bijvoorbeeld als uw woning op de eerste etage ligt, maar uw slaapkamer(s) bereikt u via een extra trap in uw woning.
  • U reageert op een woning die geschikt is voor ouderen op de begane grond, 1e verdieping of woning met lift in uw eigen stadsdeel;
  • Het inkomen van uw huishouden mag niet meer zijn dan het maximum dat in de advertentie staat vermeld;
  • U verhuist naar een sociale huurwoning van een van de deelnemende corporaties.

 

Voor meer informatie: Woningnet