Stichtingsbestuur HBVA

In juni 2019 is de Stichting Huurderbelangen opgericht
stichting@hbva.nl.

Hebt u een vraag?

  • Mijn inkomen is gedaald. Kan ik huurverlaging krijgen bij de Alliantie?
  • Ik wil besparen op mijn energiekosten. Heeft de Alliantie een beleid voor zonnepanelen?
  • Ik woon nu in een verzorgingshuis en moet weer zelfstandig wonen. Kom ik bij de Alliantie ook in aanmerking voor een geschikte woning?
  • Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van de automatische deuren in onze flat?
  • Kan ik een verhoogd toilet krijgen?
  • Ik heb een serviceabonnement en de laatste rekening is opeens hoger. Waar zit dat in?
  • Klopt de WOZ-waarde van mijn woning wel?

Deze en andere vragen over beleid, maatschappelijke huisvesting en bijvoorbeeld kwesties die te maken hebben met de WMO krijgen wij bij het Centraal Bestuur van de HBVA. Veel informatie vindt u op deze site. Kijk bijvoorbeeld bij veelgestelde vragen. U kunt ook altijd contact met ons opnemen. Zo nodig maken we een afspraak. Of we verwijzen u naar de juiste instantie.

Hebt u een klacht?

Als u klachten hebt, kunt u het beste contact opnemen met uw lokale afdeling van de HBVA. De bestuursleden daar hebben namelijk rechtstreeks contact met de klachtencoördinator van uw regio.

Meldt u zich wel eerst bij de Alliantie? Grote kans dat u er samen al uitkomt. Meer informatie vindt u in de klachtenprocedure.

Hebt u een idee?

Wilt u uw goede idee of leuke plan met ons delen? We horen het graag! Neemt u contact op?

Lid worden?

Vele betrokken en enthousiaste leden van Huurdersbelangenvereniging de Alliantie maken met elkaar ons werk mogelijk. Doet u ook mee? Meld u dan nu aan als lid van de Huurderbelangenvereniging de Alliantie. Het lidmaatschap is gratis.

Actueel

Vanaf 1 juli rookmelders verplicht

Vanaf 1 juli 2022 is het door een aanpassing van het “Bouwbesluit” verplicht om op iedere verdieping van je woning een goedgekeurde rookmelder te hebben….

Lees meer

Huuraanpassing 2022

De minister maakte in februari 2022 bekend dat in de sociale huursector een maximale huurverhoging geldt van 2,3% (de inflatie over 2021) per juli 2022. Aanvullend…

Lees meer

Vraag van de maand

Mijn wisselende inkomen schommelt steeds rond de grens voor inkomensafhankelijke huurverhoging. Hoe gaat de Alliantie daarmee om?

Onder andere zzp’ers en andere flexwerkers kunnen een wisselend inkomen hebben dat soms boven en dan weer onder de grens voor inkomensafhankelijke huurverhoging ligt. Dat…

Lees meer