Centraal Bestuur HBVA

Als huurder van de Alliantie wilt u prettig kunnen wonen. Gelukkig lukt dat in de meeste gevallen.

Waarom dan de HBVA, de vereniging die de belangen van alle huurders behartigt? Omdat een huurdersorganisatie meer kan bereiken dan één enkele huurder. De HBVA is er voor alle (toekomstige) huurders van de circa 55.000 woningen in het bestand van de Alliantie.

Het Centraal Bestuur van de HBVA is het punt waar zaken samenkomen die elke huurder van de Alliantie aangaan. De lokale verenigingen informeren ons over wat er in hun regio leeft onder de huurders. Wij vertalen dat in beleidsadviezen en gaan hierover in gesprek met de Alliantie. Gevraagd en ongevraagd. Zodat uw belangen als huurder nu en in de toekomst gewaarborgd zijn.

Bij de HBVA kunt u terecht met uw vragen en ideeën. En u kunt actief meewerken om veranderingen tot stand te brengen. De wet zegt dat woningcorporaties hun huurders actief moeten betrekken bij het beleid. Daar staan wij helemaal achter.

Hebt u een vraag?

  • Mijn inkomen is gedaald. Kan ik huurverlaging krijgen bij de Alliantie?
  • Ik wil besparen op mijn energiekosten. Heeft de Alliantie een beleid voor zonnepanelen?
  • Ik woon nu in een verzorgingshuis en moet weer zelfstandig wonen. Kom ik bij de Alliantie ook in aanmerking voor een geschikte woning?
  • Wie is er verantwoordelijk voor het onderhoud van de automatische deuren in onze flat?
  • Kan ik een verhoogd toilet krijgen?
  • Ik heb een serviceabonnement en de laatste rekening is opeens hoger. Waar zit dat in?
  • Klopt de WOZ-waarde van mijn woning wel?

Deze en andere vragen over beleid, maatschappelijke huisvesting en bijvoorbeeld kwesties die te maken hebben met de WMO krijgen wij bij het Centraal Bestuur van de HBVA. Veel informatie vindt u op deze site. Kijk bijvoorbeeld bij veelgestelde vragen. U kunt ook altijd contact met ons opnemen. Zo nodig maken we een afspraak. Of we verwijzen u naar de juiste instantie.

Hebt u een klacht?

Als u klachten hebt, kunt u het beste contact opnemen met uw lokale afdeling van de HBVA. De bestuursleden daar hebben namelijk rechtstreeks contact met de klachtencoördinator van uw regio.

Meldt u zich wel eerst bij de Alliantie? Grote kans dat u er samen al uitkomt. Meer informatie vindt u in de klachtenprocedure.

Hebt u een idee?

Wilt u uw goede idee of leuke plan met ons delen? We horen het graag! Neemt u contact op?

Lid worden?

Vele betrokken en enthousiaste leden van Huurdersbelangenvereniging de Alliantie maken met elkaar ons werk mogelijk. Doet u ook mee? Meld u dan nu aan als lid van de Huurderbelangenvereniging de Alliantie. Het lidmaatschap is gratis.

Actueel

Aankondiging ALV HBVA Centraal

De HBVA’s willen de huurdersparticipatie met De Alliantie versterken en vereenvoudigen. Hierover is de afgelopen periode met De Alliantie gesproken. Gezamenlijk is een nieuwe structuur…

Lees meer

Vraag van de maand

Mijn wisselende inkomen schommelt steeds rond de grens voor inkomensafhankelijke huurverhoging. Hoe gaat de Alliantie daarmee om?

Onder andere zzp’ers en andere flexwerkers kunnen een wisselend inkomen hebben dat soms boven en dan weer onder de grens voor inkomensafhankelijke huurverhoging ligt. Dat…

Lees meer