Cadeaukaarten voor Almeerders die moeite hebben met betalen van de energierekening.

De gemeente Almere gaat samen met het Regionaal Energieloket en GroupCard cadeaukaarten uitdelen aan een groep Almeerders die moeite heeft met het betalen van de energierekening. Vanaf half oktober verspreidt de gemeente de kaarten. Het gaat om een paar duizend kaarten met een waarde van 440 euro, waarmee ontvangers onder meer LED lampen, radiatorfolie en tochtstrippen, maar ook wasmachines, vriezers en koelkasten kunnen kopen. De kaarten zijn vooral bedoeld voor mensen die recht hebben op de energietoeslag en/of in een huis met energielabel C of lager wonen.

De gemeente regelt hulp voor mensen die problemen hebben bij het aanvragen, verzilveren of aanbrengen van energiebesparende materialen.

 

De gemeente laat weten dat ze de mensen die de energietoeslag hebben aangevraagd in beeld heeft en wanneer zij recht hebben op een cadeaukaart deze toe zal sturen.

Let op!!! De energietoeslag voor 2022 kan nog tot 31 oktober 2022 aangevraagd worden. Hieronder kun je de energietoeslag alsnog aanvragen.