Ouderen pionieren in jongste wijk Almere

De komende tijd wordt er nog flink gebouwd in Zandpoort in Almere Poort. Tegelijkertijd vinden de nieuwe bewoners een voor een hun plek in de jongste wijk van de stad. Eerder al kregen de huurders van honderd rijtjeswoningen hun huissleutel van woningcorporatie de Alliantie. Nu is het de beurt aan de 55-plussers die in de 23 appartementen van Zandpoortveste gaan wonen.

Mevrouw Binken kreeg op 21 november als eerste haar sleutel en is blij met haar nieuwe huis aan de Liselott Linsenhoffstraat. “Ik wilde dichter bij mijn dochter wonen, maar wel het liefst vlakbij het strand en het station. Deze plek is voor mij echt ideaal.” Zandpoort is overal dichtbij; strand, bos, winkels, (sport)voorzieningen, station Almere Poort en de A6 liggen om de hoek.

Mix
In Zandpoort is er voor ieder wat wils: rijtjeswoningen, appartementen en zefbouwkavels. Ook is er een gevarieerd aanbod in koop, sociale en vrije sectorhuur. De Alliantie bouwt hier ruim 160 van de in totaal 550 woningen. Jolanda Niessen, gebiedsontwikkelaar van de Alliantie: “We zijn blij dat we kunnen meebouwen aan deze mooie wijk, want met zo veel nieuwe sociale huurwoningen hebben we de
woningzoekenden in Almere echt iets te bieden. Het is ook leuk om te zien dat er door de variatie in woningtypen een goede mix van bewoners komt.”

Groei
Het volgende en tevens laatste deelproject van de Alliantie is een appartementengebouw met veertig woningen aan het Stationsplein. Ook hiervan is een deel bestemd voor 55- plussers. Wanneer de bouw start, is nu nog niet duidelijk. Enkele zelfbouwers zijn inmiddels begonnen met het maken van hun eigen droomhuis. Mevrouw Binken vindt het helemaal niet erg om in een opkomende wijk te gaan wonen. “Het is nu nog een beetje pionieren, want de wijk is nog niet af. Maar dat maakt het juist zo leuk. We beginnen hier met z’n allen en zien de wijk groeien.”

Bron: de Alliantie